Herkes için Sanat Projesi kapsamında, Kamusal Alan Geçici Sanat uygulamaları Lefkoşa’da izleyici ile buluşurken, sanatçılardan
Devrim Yücel Besim’in eseri  BOŞ’un Keşfi – BOŞ’um Keyfi sayfamızda yayında;

“Kentsel” ölçekli proje dijital ortamda paylaşılacaktır. “Kamusal alanda sanat” kavramının bence en önemli nitelikleri olan “çevreyle ilişki kurma” zorunluluğunu ve “izlemi kavrayıcıya bırakma” özgürlüğünü ortaya koymaya çalışmaktadır:

“…Kıbrıs’ta yürümek pek sevilen bir eylem değil. Herkes özel arabalarının içinde, yollar insansız, kaldırımlar araç dolu. Kentsel mekân olarak en bilinen meydanlar, sokaklar bu sevmezliğin bir kurbanı… Varlar ama yoklar… Kentin (hoş) boşlukları hak ettikleri gibi kullanılmıyor.

Lefkoşa en büyük kenti Ada’nın. Bölünmüş bir başkent! Hep yorgun bir hali var bizimkinin. Kimseye örnek olacak hali yok… Üstelik yaşlanan tek yeri tarihi kent dokusunun olduğu Surlariçi değil. Yaralanan tek yeri sınıra yakın olanlar değil.- SINIRın ötesinde çok sorunu var bu kentin.-

Can suyu gereken yeni dikilenleri de değil konumuz.  Ne eski ne de yeni sayılabilecek, yakından, kentin göbeğinden hüzünlü bir parçası… Evleri, bahçeleri ve bahçe duvarları üzerine konuşuyor, Köşklüçiftlik’te birlikte yürüyoruz…”